Hirdetés

2024. április 25. (csütörtök) Márk

Kultúra

2020. 03. 19. 15:53:16

Hírek a városi könyvtárból

A koronavírus miatt kihirdetett vészhelyzet okán a kulturális intézmények sem fogadhatnak látogatókat kedd óta. Ennek értelmében intézményünk is zárva tart, azonban a “kulisszák mögött” mi továbbra is dolgozunk, felváltva (némi szabadsággal egybekötve) - az ország számos más könyvtárához hasonlóan –, mivel bőven akad tennivaló, amit ebben a kényszerhelyzetben még kicsit könnyebben is elvégezhetünk.

Ez azt is jelenti, hogy 8-17 óra között elérhetők vagyunk telefonon, e-mailben, facebookon. Aki figyelemmel kíséri a legnagyobb közösségi portált, láthatja, hogy elektronikus aktivitásunk jelentősen megnőtt, naponta több helyismereti jellegű hírt, cikket, irodalmi anyagot, totót, számos érdekességet osztunk meg a használókkal. Szintén felhívjuk a figyelmet mások ingyenes tartalmaira is – melyek mostanában örvendetesen megszaporodtak. Jelezném azt is, hogy az Arcanum Digitális Tudománytár is egy hónapig mindenki számára elérhetővé vált, azonban a letöltéseket korlátozzák és regisztrációhoz kötik, viszont könyvtárunk előfizetőként korlátlan használattal-letöltéssel bír, így ha valaki szeretne hozzáférni egy régi újsághoz, nyugodtan forduljon hozzánk, lementjük és e-mailben elküldjük a kért lapszámot. Mindemellett információszolgáltató intézményként is rendelkezésre állunk.

A rendkívüli helyzetben természetesen nincs késedelmi díj, sem felszólítás. Amennyiben mégis hosszabbítani szeretnék kölcsönzéseik határidejét, azt megtehetik a 322-741/107 vagy 325-216/107 telefonszámon a felnőtt részlegnél, ill. 322-741/105 vagy 325-216/105 telefonszámon a gyermekkönyvtárnál. E-mail: felnott@bajaikonyvtar.hu; gyerek@bajaikonyvtar.hu; Facebook: https://www.facebook.com/bajaikonyvtar/.

Bármeddig tart a jelen helyzet, nyitáskor tele leszünk új könyvekkel, mert szerzeményezésünk továbbra is folyamatos, hogy bőséges, friss választékkal fogadhassuk majd "kiéhezett" olvasóinkat-látogatóinkat! Természetesen rendezvényeinket is csak elhalasztottuk, lehetőség szerint mindent szeretnénk majd bepótolni! Ugyanakkor bármennyire is óhajtanánk már mindezt, türelmesek leszünk, hiszen jelenleg legfontosabb dolog az egészség! Mindenki vigyázzon Magára és Családjára, tartsa be az előírásokat!

A vírussal kapcsolatos országos, ill. helyi információk az alábbi oldalakon érhetők el:

• A magyar kormány operatív törzse által létrehozott oldalon hiteles és naprakész információkat talál a koronavírus elleni intézkedésekről, megelőzésről, szükséges lépésekről és teendőkről panaszok esetén: https://koronavirus.gov.hu/#/

• A Baja városát érintő intézkedésekről itt: http://koronavirus.baja.hu/

Üdvözlettel: Zalavári László, www.bajaikonyvtar.hu