Hirdetés

2024. március 29. (péntek) Auguszta

Baja

2020. 04. 16. 17:55:23

Közlemény

A Baja város területén végzett távhőszolgáltatásról szóló, Baja Város Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2015.(V.29.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: Önk. rendelet) 8. §-a definiálja a fűtési szezon időtartamát, ennek alapján a fűtési szezon szeptember 15-május 15. közötti időszakot jelenti (Tszt. Vhr. [157/2005. (VIII. 15.) Korm. rendelet] 3. mellékletének Távhőszolgáltatási Közüzemi Szabályzat, Általános rendelkezések 2.1.7. pontja alapján).

A Felhasználók a távfűtést tehát az év szeptember 15. napja és a következő év május 15. napja között vehetik igénybe (fűtési szezon). Baja városában a Távhőszolgáltató az év szeptember 15. napja és október 14. napja, valamint április 16. napja és május 15. napja közötti rendelkezésre állási időszakban az alábbiakban meghatározottak szerint biztosítja a távfűtést:

1) A Távhőszolgáltató a rendelkezésre állási időszakban elindítja a távfűtést, ha a külső levegő napi átlaghőmérsékleti értéke három napon keresztül 12 oC alatti, vagy egy napon 10 oC alatti.

2) A Távhőszolgáltató a rendelkezésre állási időszakban leállítja a távfűtést, ha a külső levegő napi átlaghőmérsékleti értéke három napon keresztül 12 oC feletti, vagy a külső hőmérséklet legalább 8 órán keresztül eléri, vagy meghaladja a 16 oC feletti értéket.

3) A Távhőszolgáltató a rendelkezésre állási időszakban elindítja, illetve leállítja a távfűtést, ha a távfűtést ellátó szolgáltatói hőközponthoz tartozó lakóközösség 2/3 arányú többsége – a tulajdonosi közösség képviselői útján – írásban kéri azt, az igény előtt legalább 1 munkanappal.

Fentiek alapján tehát a Baja Energetika Kft. a rendelkezésre állási időszakban, jelen időjárási körülmények és az ismert rövidtávú időjárási előrejelzések alapján 2020. április 26. napjáig távfűtési szolgáltatását biztosan fenntartja – tekintettel a kialakult járványügyi helyzetre is („maradj otthon” program).

Április 26. napját követően a távfűtési szolgáltatás rendelkezésre állása történik, a távfűtési szolgáltatás az időjárás függvényében változhat - Távhőszolgáltató leállítja a távfűtést, ha a külső levegő napi átlaghőmérsékleti értéke három napon keresztül 12 oC feletti, vagy a külső hőmérséklet legalább 8 órán keresztül eléri, vagy meghaladja a 16 oC feletti értéket.

Baja, 2020.04.16.

Baja Energetika Kft.

Távhőszolgáltató