Hirdetés

2024. április 25. (csütörtök) Márk

Politika, Társadalom

2007. 12. 17. 13:07:23

Miket ír Várhalmi Miklós?

 

A Bajai Tükör 2007. június 1-i számában Várhalmi A. Miklós, magát pártfüggetlennek mondó önkormányzati képviselő, biztonságpolitikus(?) cikket közöl „Roma gyermeknapi ünnepély és a kapcsolódó „világi” gondolataim” címmel.

Ebben sajnálatát fejezi ki, hogy az említett rendezvényen nem találkozott egyetlen jobboldali képviselőtársával sem, - pedig 14-en vannak, mint írja. Az újság egy másik cikkéből kiderül, hogy a rendezvényt csupán három önkormányzati képviselő tisztelte meg jelenlétével: rajta kívül még Kajtár József és Horváth Roland.

Nem tudni miért, ebből messzemenő következtetéseket von le, melyek burkoltan arra utalnak, mintha a jobboldal megvetne, kirekesztene, szeparálna bizonyos embercsoportokat.

Bődületes evidenciákat is említ. Eszerint: „Minden magyar ember, embercsoport, etnikai, kisebbségi, vallási, szakmai (?) stb. a magyarság része….Ismerjük meg egymást, beszéljünk, egyeztessünk, fogjunk össze!” (Szeressük egymást gyerekek!)

És folyik, ömleng az áldemokratikus blabla, csupa-csupa „pc” („politikailag korrekt”) duma, mintha nem tudnánk, hogy Várhalmi úr évtizedekig a magyarság 90 %-át próbálta meg kirekeszteni a 830 ezer fős MSZMP jeles tagjaként. Csak amióta összeveszett elvtársaival, azóta „független” és „pártfüggetlen”. (Ugyan már Várhalmi, ne tetézze a bajt!)

De ezt eddig is tudtuk itt Baján. Ami igazán felháborító, az a lassan erkölcsi normává(?) emelkedő kettős mérce és a tudatos félrevezetés: „Hitler lerohanta a fél világot, meghalt közel 60 millió ember… Sztálin hatására is meghaltak többszázezren…”

Nos, Várhalmi úr vagy nem ismeri a történelmet, vagy szándékosan ferdít. Nem kell szépíteni, az ún. „szocializmus” a legszerényebb becslések szerint is legalább százmillió ember haláláért felelős! A bolsevik önkényuralomnak csupán az 1932/33-as, bolsevikok által előidézett ukrán éhínség során hétmillió civil esett áldozatul, akik között hárommillió volt a 18 éven aluli fiatal! Akkor miről is beszél Várhalmi?

A tömeges megsemmisítő táborok létesítését és működését a Molotov-Ribbentrop paktum megkötése után a nácik Szibériában, a szovjet elvtársaknál tanulmányozták, tőlük tanulták. Ők ugyanis már 1917-től alkalmazták ezeket. Miről is tetszik beszélni?

Mindegyik diktatúra embertelen és megalázó, kirekesztő és tömeggyilkos. Már a jakobinus diktatúra is ilyen volt, a XX. századiakról nem is beszélve. Egy demokrata nem tehet különbséget ezek között, mert egyformán elítélendők. Még a burkolt diktatúrák is…

Aztán említ esélyegyenlőséget, egyenjogúságot, békésebb jövőt, romákat, zsidókat, arabokat, muzulmánokat. Van azután Hitler, Sztálin, Amerika, védtelenek és ártatlanok, magabiztos jóléti államgépezet stb. Szóval, mint a szénakazal, minden egymásra hányva összefüggéstelenül, követni sem lehet.

De a lényeg nem csak a cikk félrevezető, limonádé tartalma. Hanem az, hogy ezeket felhasználva akarja „függetlenként” besározni a jobboldalt a város polgárai előtt. Összehord tücsköt-bogarat, megpróbálván alátámasztani vizionált rémképeit és koholmányait.

De csak nyugodtan feccelje pénzét öndicsőítő újságjába. A bajaiak ismerik, múltját (sőt jövőjét is), és nem veszik komolyan. A szélhordta nézeteket már nem lehet úgy eladni, mint korábban, sem úgy szédíteni a magyar polgárokat, ahogy ő megszokta és gondolja. Várjuk újabb „eszmefuttatásait” újságja hasábjain, igazán szívderítők. Jókat szoktunk mulatni rajtuk – ha van időnk elolvasni ezeket a maratoni sületlenségeket.

Egyébként fel kéne hívni figyelmét a magyar helyesírás szabályaira. A stb. elé nem teszünk vesszőt, a magyarságot nem nagybetűvel írjuk, és így tovább, tovább…Ha már ennyit ír…