Hirdetés

2024. április 26. (péntek) Ervin

Politika, Társadalom

2007. 12. 17. 11:45:25

Álom, álom, édes álom

Van egy álmom. Szeretnék egyszer lakóhelyem legkevesebb szavazatot kapó polgármester-jelöltje lenni! Természetesen párfüggetlenként!

 

Nem felejteném el a régi elvtársaimat, de azért inkább pártfüggetlen lennék. Mert az divatos. Meg hiteles. Aztán a katasztrofális választási eredmény után – ha már polgármester nem -, hát médiatulajdonos lennék. Legalább így bele tudnék nézni saját Tükrömbe. Minden számot teleírnék. Annyi, de annyi pártfüggetlen mondanivalóm lenne! Tudósítanék az összes képviselő-testületi ülésről. Mert értenék mindenhez. Addigra már legalább 13 éves önkormányzati tapasztalattal rendelkeznék. Kiválóan hozzá tudnék szólni pénzügyekhez, lakótelepi panelok felújításához, informatikai fejlesztéshez, városi energiapolitikához. A csudába, majdnem elfelejtettem, hogy bizonságpolitikus is lennék.

Átlag feletti képességeimnek, intelligenciámnak, mások iránti tiszteletemnek, empátiámnak köszönhetően soha nem jellemezném tetterős, hozzáértő, fiatal városvezetők tevékenységét olyan szavakkal, amelyek jelentésében bizonytalan vagyok. Ezt nem érezném úri viselkedésnek.

A hosszú, unalmas, semmitmondó, se eleje, se vége írásoktól pedig végképp tartózkodnék. Ha egyszer megtudnám, hogy az emberek emiatt már a Tükröt sem nézik, elgondolkodnék a jövőn. Támogatás, hátország nélkül inkább befejezném az egészet, és elmennék cicanadrágos filmet forgatni…

(Írásunk a képzelet szüleménye. A valósághoz való bármilyen szintű hasonlóság, pusztán a véletlen műve.)