Hirdetés

2024. március 28. (csütörtök) Gedeon, Johanna

Baja

2013. 01. 15. 8:39:14

A Polgármesteri Hivatal közleménye

A piac környékén bevezetett korlátozott idejű parkolásról

Városunkban régóta fennálló gond a parkolás. A piac környékén – szerdán és szombaton különösen – érezhető ez a probléma, amikor a vásárló nem talál parkolóhelyet. Lakossági érdeket szem előtt tartva, ezért került bevezetésre a korlátozott idejű parkolás.

Ez az intézkedés egyaránt szolgálja a vásárlók és az árusok érdekeit, hiszen ha a piac közvetlen közelében szabad parkolóhely található, akkor kisebb gondot jelent a megvásárolt árunak a gépkocsihoz történő eljuttatása. Így jól jár a vevő (kevesebb cipekedés) és jól jár az árus is (nagy forgalom, több eladott áru).

Hogyan működik a rendszer?

Ön elmegy a piacra, leparkolja gépkocsiját a Szenes vagy a piac mögötti utcában. A korábban a Piaccsarnok Kisgép Centrum nevű boltjában, vagy bármely papírboltban megvásárolt, parkolóórán beállítja az érkezés idejét, így van 60 perce arra, hogy kényelmesen bevásároljon. Amennyiben az egy óra nem elégséges, mert szeretne tovább maradni, vagy reggelizni, akkor használhatja a piac környéki egyéb parkolóhelyeket, ahol nem került bevezetésre a korlátozott idejű parkolás rendszere, ilyenek: Halászpart, dr. Alföldy tér, Bajcsy-Zsilinszky út, Árpád utca, Martinovics utca.

Reméljük, hogy az új rendszer bevezetése – a kezdeti nehézségek után – elnyeri tetszését és együtt örülhetünk annak, hogy nem kell közelharcot vívni a piacon a parkolóhelyekért!

Perlaky Ferenc, városüzemeltetési referens