Hirdetés

2024. március 19. (kedd) József, Bánk

Rendőrség

2013. 01. 28. 21:07:05

Ittas vezetők fokozott ellenőrzése

A személyi sérüléses közlekedési balesetek megelőzése és a közlekedés biztonságának további javítása érdekében 2013. január 26-án éjszaka a Bajai Rendőrkapitányság illetékességi területén a megszokottól nagyobb létszámú rendőri erő ellenőrizte az ittas vezetőket. Az akció nem csak a gépjárművezetőket, hanem a kerékpárosokat is érintette.               

Az ittas vagy bódult állapotú járművezetők fokozott veszélyt jelentenek önmagukra és közlekedő társaikra egyaránt. A téli időjárás során megváltozott útviszonyok mellett mindezen veszélyforrás sokszorosára növelheti a súlyos személyi sérüléssel járó balesetek lehetőségét.

A Bajai Rendőrkapitányság illetékességi területén az elmúlt esztendőben a korábbi évhez képest csökkent a személyi sérüléssel járó közlekedési balesetek száma, és kevesebb balesetet okoztak az ittas vezetők is.  

Ennek a kedvező tendenciának a megtartása, valamint a további balesetek megelőzése érdekében szombaton éjjel 16 gépjárművel - a bajaiak mellett a megyei főkapitányságról és más kapitányságokról érkező - 35 fő rendőr végzett fokozott ellenőrzést Baján és a környező több településen. Az ellenőrzés célja az ittas és a vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt történő járművezetők kiszűrése, valamint az általuk elkövetett szabálysértések és bűncselekmények visszaszorítása volt. Az ittasság ellenőrzésén túl a rendőrök figyelmet fordítottak a járművek és járművezetők általános ellenőrzésére, a különböző okmányok meglétére és a járművek műszaki állapotára.

A hajnalig tartó ellenőrzések során három esetben ittas gépjárművezetővel szemben büntető feljelentést tettek a rendőrök, és egyben a helyszínen elvették vezetői engedélyüket. Hat esetben ittas állapotban történő vezetés miatt pénzbírságra számíthatnak azok a gépkocsivezetők, akik szintén fennakadtak a szombati ellenőrzésen. Az ő büntetésük elérheti akár a 200.000,- Ft-ot is.  Egy ittas állapotban kerékpározó személyt is ellenőriztek az éjszaka folyamán a rendőrök, ő 10.000,- Ft-os büntetést kapott a szabályszegésért.      

Felhívjuk a közlekedők figyelmét, hogy az elkövetkezendő időszakban is kiemelt figyelmet fordítanak majd rendőreink a forgalomban résztvevő ittas vezetők kiszűrésére. A balesetek megelőzés érdekében nagyobb odafigyeléssel és szabályok maradéktalan betartása mellett közlekedjenek.            

 

Baja, 2013. 01. 28.                                                            Bajai Rendőrkapitányság