Hirdetés

2024. március 19. (kedd) József, Bánk

Baja

2013. 02. 04. 19:05:09

Elzárják a melegvizet

Közel ötmillió forinttal, 48 millióra nőtt a Baja Energetikai Kft.-nek tartozók adósságainak összege egy év alatt. A szolgáltató hiába küldi a fizetési felszólításokat, sokan nem fizetnek. A cég vezetése emiatt határozott lépésre szánta el magát.

Az egy évnél régebben nem fizetők aránya elérte az adósok ötven százalékát. A kintlévőség a cég éves árbevételnek majdnem tizede. A nagy adósság már a kft. kiegyensúlyozott működését is veszélyezteti, ezért a szolgáltató új módon is igyekszik csökkenteni a ráfizetést. – A törvény betartása mellett társaságunk a használati melegvíz szolgáltatásból kizárás mellett döntött tavaly év végén. A kizárás folyamata novemberben elkezdődött. Eredményeként február 11-én, hétfőn megkezdődnek a munkálatok, az érintetteket írásban értesítettük – mondta el Kajtár Zsolt ügyvezető igazgató.

Nem lesz kisebb az adósság, ám a szolgáltatónak nem kell kifizetnie a víz és a melegítésére használt hő árát, valamint az áfát sem. A korlátozásáról 16 nagy összeggel tartozó fogyasztónak küldtek értesítést. Még mindig kiegyenlíthetnék a tartozást, de az érintettek egy része a levelet sem vette át. A cégnél annak a lehetőségét is vizsgálják, hogyan lehetne kizárni a fűtésből is a nem fizető ügyfeleket. A nagyobb összeggel tartozóknál kezdeményezik a pénz behajtását, ami akár a lakás árverezését is jelentheti, tette hozzá az ügyvezető. Azt is elmondta: a nem fizetők a hőszolgáltató majdnem 2000 ügyfelének érdekeit is sértik azzal, hogy a szolgáltatás biztonságát veszélyeztetik.

forrás: www.baja.hu