Hirdetés

2024. március 19. (kedd) József, Bánk

Sport

2013. 02. 25. 13:12:40

Idén is nagy siker volt az EMEL Kupa úszóverseny

Szombaton a városi sportuszodában rendezték a hagyományos, immár VI. EMEL Kupa utánpótlás úszóversenyt, melyen 16 csapat 194 sportolója mérkőzött meg egymással. A jó hangulatú esemény jelentőségét jelzi, hogy a megye klubjai mellett Pécsről, Mórrol, Szekszárdról, Szentendréről, Szegedről és Orosházáról is jöttek úszópalánták, illetve nemzetközivé téve a megmérettetést, Brnoból, Zomborból és Kikindáról is érkeztek résztvevők.

A 2001-2006 között született fiúk és lányok a 4 úszásnemben összesen 16 egyéni számban és 4 váltóban 50 és 100 méteres távokon versenyeztek. Az összesített csapatversenyt a Kecskemét, azaz a Bácsviz-Kvsc-Kesi gárdája nyerte a Móri Úszó Egyesület és a helyi Bajai Spartacus SC előtt. A győztesek érmet, a helyezettek oklevelet, a korosztályok legjobbjai, és a csapatverseny győztese serleget vehetett át a Mezei család tagjaitól. Hasonlóan a verseny alapítójáról elnevezett Mezei Lajos emlékszám, a 100 méteres mellúszás abszolút győztesei (legjobb időeredményt elérők) is mindkét nemnél. A két nyertes: fiú: Kovács Bálint, Pécsi Sport Nonprofit Kft., lány: Turpinszky Réka, Móri Úszó Egyesület.

A verseny támogatói: EMEL Kft., MOGYI Kft., IWINEX Kft., Bácskatej Bt., BETONÉPKER Kft., BECK-HÚS Kft., Dallmayr Kft. területi képviselete.