Hirdetés

2024. március 19. (kedd) József, Bánk

Baja

2013. 02. 27. 10:21:14

Audi Hungaria: Dr. Knáb Erzsébet az új személyügyekért felelős ügyvezető igazgató

Dr. Knáb Erzsébet március 1-jétől az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. új személyügyekért felelős ügyvezető igazgatója. Ezt a funkciót február 1-jétől már megbízottként tölti be. Dr. Knáb Erzsébet 2011 szeptembere óta az Audi Hungaria oktatási és tudományos kooperációk területének vezetője. Előtte hosszú éveken keresztül a Magyarországi Németek Általános Művelődési Központjának főigazgatójaként tevékenykedett.

Thomas Sigi, az AUDI AG személy- és szociális ügyekért felelős igazgatótanácsi és az AUDI HUNGARIA SERVICES Zrt. felügyelőbizottsági tagja: „Dr. Knáb Erzsébet mind Magyarországon, mind Németországban az oktatás és képzés egyik elismert szakembere, emellett kiváló kapcsolatrendszert ápol a tudományok és kutatás területein. Ezek a kompetenciák elengedhetetlenek az új személyügyi ügyvezetés számára, hiszen munkatársaink magas színvonalú oktatása és továbbképzése a teljes gyártási folyamatot lefedő gyár legfontosabb sikertényezői.“

Dr. Knáb Erzsébet 1957-ben Nemesnádudvaron született. Németországban germanisztika és történelem diplomát szerzett. Szakmai pályafutása 1980-ban a bajai Német Nyelvű Gimnáziumban kezdődött. 1983-tól a budapesti Külkereskedelmi Főiskolán, majd egy budapesti és a pécsi egyetemen is oktatott. 1993-ban tudományos fokozatot szerzett germanisztikából.

1994-ben Dr. Knáb Erzsébet a Magyarországi Németek Általános Művelődési Központjának főigazgatója lett. Irányításával a német központ az európai oktatási integráció nemzetközileg elismert modellje lett, amelyen mind magyar, mind német nyelven érettségi bizonyítvány szerezhető. Később megalapította az oktatási intézmény kihelyezett tagozatait Kecskeméten, majd Győrben.

1999-ben Dr. Knáb Erzsébet a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen közoktatási vezetői diplomát szerzett.

A Magyarországi Németek Általános Művelődési Központjának főigazgatójaként közreműködött számos magyar-német kormányközi vegyes bizottság munkájában és évek óta a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának alelnöke.

2002-ben Magyar Köztársasági Arany Érdemkeresztet kapott, 2004-ben a magyar-német kapcsolatok fejlesztése érdekében tett erőfeszítéseit a Német Szövetségi Köztársaság Szövetségi keresztjével ismerték el.

2011 szeptembere óta Dr. Knáb Erzsébet az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. oktatási és tudományos kooperációk területének vezetője, ahol a szakterület felépítésére kapott megbízást.

Dr. Knáb Erzsébet férjezett és egy fia van.

forrás: www.audi.hu