Hirdetés

2024. április 26. (péntek) Ervin

Baja

2013. 06. 09. 12:55:18

Harmadfokú a készültség - lezárták a Petőfi-szigetet is!

A Baja város területén kialakult közvetlen árvízhelyzet miatt - tekintettel arra, hogy a Duna Bajánál mért vízállása meghaladta a 900 centimétert - 2013. június 9. napján 10 órától harmadfokú készültséget rendelt el Zsigó Róbert polgármester! Baján minden bizonnyal szerdán reggel éri el csúcspontját a folyó 991 (+- 8 cm) centiméterrel.

85 embert kellett kitelepíteni, de önkormányzati szállást csak 20-25 személy kért, a többiek ismerősöknél, rokonoknál laknak. Ami az elhagyott üdülőterületeket illeti, a rendőrség mellett Dunafürdő kitelepített lakói is folyamatosan figyelnek. Sokat segítenek, hiszen tudják, ki érdeklődik úszó háza iránt, s ki az idegen. Bár az árterület természetesen víz alá került, elismeréssel beszélnek a védekezési munkálatokról, hangsúlyozva: a hivatalos szervek mindent megtesznek a kitelepítést követően üresen hagyott üdülőterület értékeinek megóvása érdekében.
Immár Baranyában is veszélyes a helyzet, másodfokú védekezés folyik. A dunaszekcsői komp szombaton leállt, a mohácsi a tervek szerint vasárnap estig jár, azt követően kishajóval szállítják az utasokat Mohács és a szigeti városrész között.
Szombat este 6 órától egyébknét a Petőfi-sziget teljes területén elrendelt védekezési munkálatok miatt - a védekezésbe résztvevő szervek, személyi állomány és gépjárművek kivételével - csak a Polgármster úr által kiadott belépési engedéllyel lehet belépni, a gyalogos és kerékpáros forgalmat is megitltotta Zsigó Róbert!