Hirdetés

2024. április 25. (csütörtök) Márk

Kultúra

2013. 09. 04. 10:38:54

Vodku klezmer koncert a könyvtárban

Szeptember 6-án, pénteken este 7 órától a Vodku v glovku (Vodka a torokba...) együttes lép fel az Ady Endre Városi Könyvtár és Művelődési központban. Belépőjegy: 1000,- Ft, elővételben vásárolható a könyvtárban! A koncert a kertben lesz!

A zenekar ars poeticája: "Szépek vagyunk, jók és okosak vagyunk, sokan vagyunk. Hangosak vagyunk. Népiesek vagyunk és világiak meg vallásosak. Városiak vagyunk. Meséket olvasunk. Eszünk-iszunk-szeretünk. Na és iszunk is néha. Valamelyikünket valamelyik közép- és kelet-európai, balkáni és más pesti kocsmában biztosan megtalálsz. Játszunk a lányoknak, mert szépek, és a fiúknak, mert nekik senki sem játszik. Vannak motívumkincsek meg törött dallamok. Lángos dióhéjban."
A Vodku zenekar 1992-ben alakult. Az elmúlt 21 évben 5 lemezük jelent meg, végigkoncertezték Magyarországot, felléptek Ausztriában, Németországban, a Felvidéken, Délvidéken, Kárpátalján Szlovéniában, Olaszországban, Portugáliában, fesztiváldíjat nyertek Spanyolországban, valamint 3 alkalommal Mexikóban turnéztak. 5 lemezük jelent meg, a legutóbbi (Árnyéktánc) 2012-ben. Rendszeres zeneszerzői, dalszövegírói és közreműködői a budapesti Radnóti Miklós Színház produkcióinak), jelenleg két darabban láthatók (Bárány Boldizsár, Holt lelkek). "
A Vodku zenéje nem éppen nettó mulatós muzsika. Dalaikból tonnányi érzés árad: bánat és öröm, a zenélés és az élni szeretés öröme. Ez a műfaji kavalkád azok számára is befogadható, akik nem számítanak a világzenének is bélyegzett egyetemes népzene elszánt fogyasztóinak. Talán ezért is válik szimpatikussá a Vodku zenéje már az első öt taktus után.
Tagok:
Bata István - gitár
Bede Sarolta - ének, harmonika, kazoo
Bakos Csaba - ütőhangszerek
Szabó Árpád - hegedű, ének
Takács Szabolcs - basszusgitár
Vázsonyi János – szaxofon