Hirdetés

2024. március 28. (csütörtök) Gedeon, Johanna

Rendőrség

2013. 10. 30. 21:05:17

Elfogták a rendőrök a két bajai zsarolót

Elfogták a nyomozók azt a két férfit, akik többször is megfenyegettek és pénzt követeltek egy bajai személytől. A zsarolókra a pénz átadásakor csaptak le a rendőrök. 

2013. október 24-én két férfi jelent meg egy bajai lakóház előtt, és az ott tartózkodó 26 éves személytől egy korábbi anyagi elszámolás okán készpénzt követeltek. Miután a sértett közölte, hogy nem tud fizetni, megfenyegették és beültették egy gépkocsiba, amelyet lezártak és elindultak vele a bajai tanyák irányába. Útközben mindketten többször is életveszélyesen megfenyegették a férfit, hogy ha nem fizet, bántalmazni fogják. A sértett továbbra is állította, hogy nem tud pénzt adni, így együtt elmentek az édesanyjához, akitől a zsarolók fia tartozása fejében szintén készpénzt követeltek. Neki is elmondták, hogy amennyiben nem fizet, a fiát bántalmazni fogják. Mivel pénzt itt sem nem kaptak, a sértettet hazavitték, majd közölték vele, hogy néhány órán belül ismét jelentkezni fognak a tartozásért.
Ígéretükhöz híven a zsarolók hamarosan ismét megjelentek a sértett lakásán, ahol az újbóli fenyegetések hatására a férfi pénzt adott át nekik. Ekkor azonban már a helyszínen voltak az ügyről időközben értesített bajai rendőrök is, akik elfogták a két személyt, akiknél megtalálták a korábban átadott pénzjegyeket is. 
Elfogásukat követően Cs. Ernő (41 éves) és J. Attila (30 éves) bajai lakosok gyanúsítottként kerültek kihallgatásra az ügyben, velük szemben zsarolás bűntett megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás a Bajai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályán. Mindkét gyanúsított személy előzetes letartóztatásba került.    

Baja, 2013. október 30.                                                  Bajai Rendőrkapitányság