Hirdetés

2024. március 19. (kedd) József, Bánk

Kultúra

2014. 01. 20. 9:01:00

A magyar kultúra napja - „…Ment-e a könyvek által a világ elébb?...”

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én, annak emlékére, hogy – a kézirat tanúsága szerint – Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le Csekén a Himnusz kéziratát. Baján is minden évben ünnepséget tartanak ezen a napon, idén az Ady Endre Városi Könyvtár és Művelődési Központot bízta meg a városvezetés a műsor megszervezésével. Az intézmény - saját futó sorozataira építve - már az előző napon is ennek jegyében tart programokat. 

Január 21. (kedd):

Mécsvilágnál-interaktív irodalmi est

Szeretettel várjuk az irodalom kedvelőket januári rendezvényünkre. Témánk ezúttal a magyar írók füveskönyvei. Mindenkinek szíves figyelmébe ajánlom a könyvtárban található füveskönyveket, amelyeknek jegyzékét mellékelem. A könyvek nem kölcsönözhetők, a helyszínen olvashatók. A belépés díjtalan! Minden érdeklődőt szeretettel várunk! Kezdés: 18 óra.

 

Spirál Filmklub

Hannibál tanár úr - fekete-fehér  magyar film, 1956. Rendező: Fábri Zoltán. A filmet Móra Ferenc halálának 80. évfordulója alkalmából vetítjük. A belépés díjtalan! Minden érdeklődőt szeretettel várunk! Kezdés: 19.30 óra.

 

Január 22. (szerda):

18 óra: Köszöntő 
Barabás Márton könyv – tárgyai - A Munkácsy-díjas képzőművész kiállítását Kovács Zita művészettörténész nyitja meg.
Nyomdai töredékek a múlt század elejéről – kiállítás.
„Kinyílnak az Egysorosok” A Weöres - centenárium pályázati anyagából készült kötet bemutatója.
Zenei közreműködők: Juhász Dolly és Nagyapáti Anna cselló duó (Liszt F. Alapfokú Művészeti Iskola) és Makaji Máté zongora. A belépés díjtalan! Minden érdeklődőt szeretettel várunk!