Hirdetés

2020. szeptember 27. (vasárnap) Adalbert

Rendőrség

2014.04.03. 22:56:29

Elfogták a bajai rablás gyanúsítottjait

A Bács-Kiskun megyei és a Csongrád megyei rendőrök fogták el azt a két férfit, akik 2014. február végén Baján raboltak ki egy helybélit.

A gyanú szerint 2014. február 23-án az éjjeli órákban egy bajai külterületen található lakóházba úgy mentek be ismeretlen személyek, hogy a teraszajtó üvegét betörték. A 35 éves házigazda éppen a szobában nézte a televíziót, amikor álarcos támadói előzetes szóváltás nélkül egy fa baltanyéllel többször fejen ütötték, majd a földön fekvő sértett kezeit és lábait megkötözték, száját ragasztószalaggal beragasztották. A támadástól megrettent férfi a lakásban található készpénz helyét megmutatta a rablóknak. A rablók magukhoz vették a pénzt és a sértettet magára hagyva elmenekültek. A szobában fekvő megkötözött férfi rövid idő múlva a lábait ki tudta szabadítani, majd összekötözött kézzel és leragasztott szájjal ment át a szomszédban lakó nagyapjához segítséget kérni.
A bajai rendőrök azonnal megkezdték a támadók felkutatását, amely keresésbe nyomkövető kutyát is bevontak. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival közösen végrehajtott rendőri akció keretében 2014. április 1-jén Borotán elfogták azt a 32 éves bajai férfit, aki megalapozottan gyanúsítható a bűncselekmény elkövetésével. C. Lászlót gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók és őrizetbe vételét követően kezdeményezték előzetes letartóztatását.
Felmerült a gyanú, hogy társa Szegeden rejtőzik, ezért a bajai nyomozók a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának segítségét kérték, akik a megkereséstől számított két órán belül megállapították a férfi tartózkodási helyét és a speciális támogató egység segítségével egy szegedi társasházban 2014. április 2-án 13 óra 30 perc körüli időben elfogták C. László társát, a 32 éves B. Róbert kunfehértói férfit, akinek őrizetbe vételére intézkedtek. A további eljárást a Bajai Rendőrkapitányság folytatja le.