Hirdetés

2024. március 29. (péntek) Auguszta

Rendőrség

2015. 01. 29. 16:01:02

Elismerés a sikeres felderítésért

Tárgyjutalomban részesültek egy rablási ügyben nyújtott gyors és eredményes munkájukért a bajai rendőrök. Mint arról már korábban beszámoltunk2015. január 11-én egy 19 éves bajai nő a kora esti órákba egy félreeső utcában sétált, amikor egy ismeretlen személy hátulról a földre rántotta és megpróbálta letépni a válláról a táskáját. A nő segítségért kiáltott és dulakodott az ismeretlen férfival, aki megszerezte a sértett táskáját, a benne lévő mobiltelefonnal, személyes okmányokkal és pénztárcával együtt, majd elmenekült a helyszínről.

A bejelentést követőn a bajai rendőrök azonnal az ismeretlen támadó keresésére indultak, melynek eredményeként beazonosították és másnap elfogták a rablás bűntett elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 15 éves bajai fiút. 
A feltételezett elkövető személyének felkutatásában és elfogásában résztvevő rendőrök kiemelkedő munkájának elismeréseként 2015. január 29-én Dávid Károly r. dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány elismerésben és tárgyjutalomban részesítette Bogár Ágota r. törzsőrmestert és Kutyka Tamás r. törzsőrmestert, a Bajai Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának járőreit.
Ugyanezen a napon Fercsák Róbert, Baja Város polgármestere a Bajai Városházán fogadta András István r. alezredest, a Bajai Rendőrkapitányság vezetőjét, valamint a nyomozást végző Borszéki Tivadar r. alezredest és Nagy Attila r. törzszászlóst. A polgármester gratulált a rendőröknek a gyors és eredményes nyomozáshoz és Baja Város Önkormányzata nevében tárgyjutalomban részesítette a két nyomozót.