Hirdetés

2024. március 19. (kedd) József, Bánk

Baja

2015. 09. 28. 12:00:17

Tájékoztató a távfűtés indításáról

A Baja Energetika Kft. ezúton tájékoztatja a Tisztelt Felhasználókat, hogy az ellátási területen található lakóingatlanokban időjárástól függően, várhatóan október 15-ével indul távfűtési szolgáltatás a 12/2015. (V. 29.) sz. önkormányzati rendelet 8. § szerint:

„1)A felhasználók a távfűtést az év szeptember 15. napja és a következő év május 15. napja között vehetik igénybe (fűtési szezon). Távhőszolgáltató az év szeptember 15. napja és október 14. napja, valamint április 16. napja és május 15. napja közötti rendelkezésre állási időszakban az alábbiakban meghatározottak szerint biztosítja a távfűtést:

2) A távhőszolgáltató a rendelkezésre állási időszakban elindítja a távfűtést, ha a külső levegő napi átlaghőmérsékleti értéke legalább három egymást követő napon keresztül nem éri el a 12 oC-ot, vagy legalább egy napon keresztül nem éri el a 10 oC-ot.

3) A távhőszolgáltató a rendelkezésre állási időszakban leállítja a távfűtést, ha a külső levegő napi átlaghőmérsékleti értéke legalább három egymást követő napon keresztül meghaladja a 12 oC-ot, vagy a külső hőmérséklet legalább 8 órán keresztül eléri, vagy meghaladja a 16 oC feletti értéket.

4)A távhőszolgáltató a rendelkezésre állási időszakban – a külső levegőhőmérséklettől függetlenül – elindítja, vagy leállítja a távfűtést, ha az egy szolgáltatói hőközponthoz tartozó felhasználói közösség 2/3-ának egyetértése alapján a felhasználói közösség megbízottja írásban kéri azt, az igény előtt legalább 1 munkanappal.”

A Társaság a közös képviselőket értesítette.

Felhívjuk a Lakossági Felhasználók figyelmét, hogy a zavartalan és biztonságos szolgáltatás igénybevételének előfeltétele, hogy az adott társasházat érintően valamennyi radiátor rendszerre legyen kötve nyitott szabályozó szeleppel. A nyitott szelep a rendszer légtelenítése miatt fontos. A zárt szelepű radiátorban rekedt levegő a fűtési rendszer bekapcsolásával megkezdődő keringetés során a szelep kitekerésével bekerül a már korábban lelégtelenített rendszerbe, amivel jelentősen csökkenhet a rendszer által leadott hőmérséklet, az elvártnál hidegebbek lehetnek a radiátorok.

A fenti munkálatokat, ellenőrzéseket mindenképpen el kell végezni a biztonságos és zavartalan szolgáltatás igénybevételéhez!

Baja, 2014. szeptember 28. Baja Energetika Kft.